KAFFEPROVNING

De flesta vet vad en vinprovning eller ölprovning är, men kaffeprovning, vad är det? Kan det verkligen vara så stor skillnad på olika sorters kaffe? Självklart kan det vara det!

På en kaffeprovning får ni prova hur olika typer av bönor påverkar smaken av kaffet, hur rostningen och sättet det tillreds på avgör hur det ska smaka. Förhoppningsvis kan vi vara med och bidra till att öppna upp dörren till kaffets enorma värld.

I gårdshuset på IDO genomför vi både öppna provningar där vem som helst kan boka en plats samt provningar för privata sällskap. För att boka en egen provning kontaktar ni oss på 070-9252805,eller info@idorosteri.se. Självklart går det även bra att komma in och prata med oss direkt i butiken.

En inblick i kaffets magiska värld 

Tidsåtgång ca. 90-120 min

Du får en kort historisk resumé av kaffet genom tiderna, beskrivning av hur kaffet hamnar i din kopp, processen från planta till kopp. Bönorna och deras variabler, lite om olika torkmetoden och rostningsgrader. Vi pratar olika smaker och provar fyra till fem olika kaffen. Ni får vara med under en rostning och får en upplevelse av hantverket.   

Pris/pers 350:

Kaffeskolan (endast bokning sällskap)

Tidsåtgång ca. 30-45 min

Vi pratar om bönor och dess olika variabler, torkmetoder, rostningsgrader  och hur det påverkar resultatet i din kopp. Vi provar tre till fyra olika kaffen, så det vi pratat om blir mer tydligt.

Pris/pers 200:-

Lilla teskolan

Tidsåtgång ca. 40 min

Vitt, Grönt, Oolong, Svart vad är skillnaden? Vattentemperaturer och dragningstid hur påverkar det smaken?

Pris/pers 200:-

Bokning: Via telefon, 070-9252805mejl, info@idorosteri.se Vi behöver ett namn och telefonnummer med bokningen.