MÅNADENS KAFFE

Vad är ”Månadens kaffe”?

Single Origin gör vi av de bästa kaffena som är fulla av liv och därför inte behöver blandas med andra bönor. De har tydligt tagit smak av var de växt och och har en stark karaktär. Det är kaffen som sticker ut och håller exceptionell kvalité.

Alla våra bönor är Special Coffee, vilket är den enda godkända certifieringen på kaffe.  Endast 10 % av världens kaffeproduktion når upp till  den klassen. De ska på en 0-100 gradig skala nå över 80 poäng. För att godkännas behöver behöver flera kriterier uppnås, gå gärna in på Special Coffee Association, SCA och läs mer där.
Månadens Kaffe – 4e adventskaffe och Costa Rica Hacienda Sonora

I vanliga fall är det nu dags för en ny månadens single, men nu i december väljer vi att prova något nytt, nämligen en adventskalender med kaffe.

Varje fredag, fram till jul erbjuder vi en Single och en Blend som ett paketerbjudande. Blenden har Singlebönan i sig, så du kan få två olika upplevelser av samma böna. De kommer i varsin 125g påse. Det kommer dyka upp gamla godingar och lite nyheter så håll utkik och kom in till oss och prata och smaka på kaffe. Hoppas ni tycker det blir lika spännande som vi.

4:e advent och lucka 4 i vår kaffekalender. Som tidigare sagt, det går fort när…

Bakom den här luckan döljer sig en Single från Hacienda Sonora i Costa Rica. I veckans Blend har vi blandat Costa Rica, Peru Nueva Florida, Rwanda Nyamurinda och El Salvador San José.