MÅNADENS KAFFE

Vad är ”Månadens kaffe”?

Single Origin gör vi av de bästa kaffena som är fulla av liv och därför inte behöver blandas med andra bönor. De har tydligt tagit smak av var de växt och och har en stark karaktär. Det är kaffen som sticker ut och håller exceptionell kvalité.

Alla våra bönor är Special Coffee, vilket är den enda godkända certifieringen på kaffe.  Endast 10 % av världens kaffeproduktion når upp till  den klassen. De ska på en 0-100 gradig skala nå över 80 poäng. För att godkännas behöver behöver flera kriterier uppnås, gå gärna in på Special Coffee Association, SCA och läs mer där.

Vi tänker varje månad erbjuda er en ny Single Origin tillsammans med en choklad från samma världsdel till ett fint erbjudande.

Månadens Kaffe – Peru Nueva Florida

När familjen Ccoillar för 25 år sedan tröttnat på dåliga skördar och torka slutade de odla potatis och bytte till kaffe. Äldsta sonen ville prova sina egna vingar och sökte och fann tillslut den egna platsen i  Andernas höglanddsdjungeln. Han kallade gården för Nueva Florida och planterade sitt första kaffeträd. Med tiden har fler och fler i familjen flyttat dit.

Nu odlar de ett ekologiskt kaffe som växer på1750-1800 meter över havet och är av sorterna Caturra, Bourbon och Pache. Kaffet har en smak av torkad frukt, söt citrus och har en mjuk munkänsla.

Månadens Choklad – Peru 70%

Chokladen  den här månaden kommer från Standout Chocolate och de är ett bean to bar företag. Standout Chocolate söker kakaobönor från småskaligt odlande bönder i  tropikerna, för att upptäcka goda och spännande smakursprung. De väljer ut de finaste ekologiska kakaobönorna och rosta bönorna, själva i Sverige, för att  hålla hög kvalitet producera de endast små partier varje gång.

För att få en så len och smakrik konsistens som möjligt stenmals bönor under flera dagar efter rostningen. Chokladen innehåller endast två ingredienser, kakao och rörsocker, för att lyfta fram kakaons fantastiska smaker och aromer.Genom att kakaobönderna får bra betalt kan man hjälpa dem att återinvestera pengar och utveckla sina gårdar och jordbruk samtidigt som man hjälper dem att förbättra sina liv. Denna 70% choklad från Peru har smaker av mörk frukt, lite blommig med blåbärrstoner för att avsluta med en mjuk eftersmak av aprikos.