MÅNADENS KAFFE

Vad är ”Månadens kaffe”?

Single Origin gör vi av de bästa kaffena som är fulla av liv och därför inte behöver blandas med andra bönor. De har tydligt tagit smak av var de växt och och har en stark karaktär. Det är kaffen som sticker ut och håller exceptionell kvalité.

Alla våra bönor är Special Coffee, vilket är den enda godkända certifieringen på kaffe.  Endast 10 % av världens kaffeproduktion når upp till  den klassen. De ska på en 0-100 gradig skala nå över 80 poäng. För att godkännas behöver behöver flera kriterier uppnås, gå gärna in på Special Coffee Association, SCA och läs mer där.

Månadens Kaffe – Costa Rica Sonora Natural

Producenten Alberto Guardia producer microlotter av mycket hög kvalité. Han har fler än 20 vrariteter på gården Hacienda Sonora i Central Valley. Bönan som är en bärtorkad Bourbon växer på 1550 meters höjd över havet och får sedan torka i solen. Detta bärtorkade kaffe har allt du kan önska dig, stor fyllighet, hög sötma och en mycket trevlig fruktighet. Den kan beskrivas som fruktig, fyllig och syltig. Ett kaffe att njuta på alla tänkbara vis, med en härligt mjuk och rik munkänsla.